Farmaciile REMEDIA

Alergii

Alergia de primavara – sfaturi si tratamente


Alergia isi face de cap mai ales primavara. Daca stranuti, iti curge nasul, lacrimezi sau gatul este inflamat, s-ar putea sa nu fie vorba despre o raceala, ci o alergie. Aceasta reprezinta o sensibilitate acuta a organismului fata de anumite substante care pot da alergii sau o reactie inflamatoare anormala. Unele substante pot deveni alergene pentru organismul tau in momentul in care le ingerezi prin hrana, aer inspirit, intepaturi ale insectelor sau pur si simplu printr-un contact direct cu pielea.

De ce fac alergii?

In mod normal, un organism se apara impotriva substantelor straine precum virusi, toxine sau bacterii prin dezvoltarea unui sistem imunitar. Exista insa si persoane la care acest sistem este mult mai sensibil in ceea ce priveste eficenta, astfel incat ajunge sa perceapa drept periculoase substante comune precum polenul sau mucegaiul.

In momentul in care o persoana cu un astfel de sistem imunitar intra in contact cu o substanta care ii provoaca alergie, organismul sau produce anticorpi care elibereaza agenti chimici puternici si care declanseaza simpotomele alergie.

Simptomele unei alergii pot fi variate si depinde de locul in care anticorpii se fixeaza si elibereaza agenti chimici:

 • Stranut;
 • Curgeri nazale;
 • Ochi iritati;
 • Gat inflamat;
 • Pete rosii;
 • Urticarie;
 • Congestie a mucoaselor respiratorii.

Bineinteles, fiecare caz este deosebit si alergia de primavara se poate manifesta variat de la o persoana la alta. Atunci cand anticorpii eliberati de organism la contactul cu o substanta alergena duc la congestia mucoselor respiratorii superioare, pot aparea infectii locale si de aici sinuzite, rinite sau bronsite. In acest caz o astfel de alergie sezoniere poate fi insotita de crize de astm.

In mod normal alergiile debuteaza in copilarie si la inceputul vietii adulte si pot duce si la alte tipuri de afectiuni precum insomnii sau oboseala cronica. Alergiile dispar odata cu varsta a treia. De cele mai multe ori alergiile sunt predispozitii genetice ereditare – o persoana cu unul sau ambii parinti alergici poate dezvolta mai usor o afectiune similara.

Alergia de primavara

 • Debuteaza la jumatatea lunii martie;
 • Se sfarseste in iunie;
 • Este cauzata de polen copacilor si arbustilor.

Alergia de primavara – tratament

Primul tratament este unul preventiv – evitarea contactului cu substantele alergene. Acest lucru inseamna:

 • sa reduci activitatea in aer liber;
 • sa cureti foarte bine aerul din casa;
 • sa eviti contactul cu animale care au stat afara si pot fi purtatoare de polen in firele din blana;
 • sa tii geamurile masinii inchise cand conduci.

Exista medicamente antihistaminice (histamine este o substanta produsa de corp atunci cand debuteaza o alergie). Poti folosi picaturi nazale si spray pentru gat impotriva alergiei.

Exista si varianta injectiei cu cortizon (tratament eficient impotriva alergiilor timp de un an), in cazul alergiilor sezoniere, insa acesta are destule inconveniente: scade imunitatea, conduce la retentia apei, decalcifiere in conditiile administrarii repetate.

Alergia de primavara repetata necesita vizita la un medic. Acesta va examina daca exista si alte cauze ale rinitei sau conjuctivitei sezoniere pe care o asociati alergiei. Este recomandabil sa evitati orice lucruri agresive fata de caile respiratorii: animale cu par, praf, fumat, acarieni.

Se mai recomanda, atunci cand tipul de alergen o permite, incercarea de desensibilizare: obisnuirea progresiva a organismului cu substanta in doze foarte slabe. Totusi, daca alergia de primavara este declansata de mai multi factori, acesta tip de tratemant nu este eficient. Acest tratament poate dura pana la 3 ani.

No related posts.


Recomanda:
Tipareste:

No related posts.

Articole similare
Alergia de iarna – cum o tii in frau
Daca in cazul altor alergii sezoniere, precum cele de primavara sau vara factorii declansatori pot fi evitati mai usor, la alergia de iarna este mai greu pentru ca, adesea, cei...

Si barbatii isi pot pierde apetitul sexual
Din pacate exista un stereotip (chiar si printre specialistii medicali) ca un libido scazut este in general o problema a femeilor. Acest lucru nu este adevarat. Un apetit sexual in...dermatocosmetice auriga

No related posts.

excilor stilou

No related posts.No related posts.No related posts.

 


No related posts.

Farmaceutica REMEDIA S.A. este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 21222.
© Copyright 2012. Farmaceutica REMEDIA S.A. Toate drepturile rezervate.

No related posts.