Farmaciile REMEDIA

Lubrifianti si hidratanti

Lubrifiant – tipuri si folosire


Cand lubrifierea naturala este insuficienta, ai nevoie de un adjuvant, ca sa fii pregatita pentru un act sexual fara probleme. Doar o picatura de lubrifiant si vei vedea diferenta.

Un lubrifiant ajuta la reducerea durerii si creste placerea. Un bun lubrifiant elimina, totodata, timpii morti si frustrarea – corpul tau se va simti pregatit de sex atunci cand mintea ta este deja pregatita.

Ca sa stii ce lubrifiant ti se potriveste, iti prezentam in cele ce urmeaza tipurile prezente in farmacii sau sex-shop si care iti vor garanta placerea fiecarui act sexual.

 • Lubrifiant pe baza de apa

Cei mai multi lubrifianti din piata sunt pe baza de apa, de aceea sunt si cei mai ieftini. Sunt cei mai recomandati pentru persoanele cu pielea sensibila, insa asigura-te ca te uiti cu atentie pe eticheta inainte sa cumperi unul. Lubrifiantul pe baza de apa nu inseamna automat ca nu poate produce iritatii. Daca stii ca ai pielea sensibila, fii atenta la produsele care contin propilen sau clorhexidina. Au dezavantajul ca se usuca cam repede.

 • Lubrifiant pe baza de ulei

Un lubrifiant pe baza de ulei poate oferi o librifiere buna cu o senzatie mai putin “neteda”. Anumiti doctori chiar recomanda uleiul de masline ca o optiune. Produsele pe baza de ulei pot interactiona nepotrivit cu prezervativele din latex. Lubrifiantii pe baza de ulei sunt recomandati mai degraba pentru masturbare sau jocuri erotice care nu presupun utilizarea lubrufiantului in vagin.

 • Lubrifiant aromat

Este produsul preferat de cei care practica sexul oral. Totusi, trebuie facuta o observatie importanta –asigura-te ca nu contine zahar daca ai probleme de diabet. Gelurile aromate se usuca destul de usor si sunt adesea prea lipicioase si pot produce iritatii.

 • Lubrifiant pe baza de silicon

Dureaza de trei ori mai mult decat cel pe baza de apa si este cel mai recomandat pentru masaj genital. Dezavantajele sunt ca se gaseste mai greu, costa mai mult si lasa pete care necesita curatare cu sapun. In plus, un astfel de lubrifiant nu este recomandat pentru sexul oral.

Recomandare! Inainte de a folosi orice tip de lubrifiant, testeaza-l pe o portiune de piele din zona genitala. Daca ai orice fel de problema sau nu iti place, incearca altceva.

In Farmaciile REMEDIA gasesti mai multe produse de acest fel, spre exemplu gelul vaginal Gleitgelen la un pret atractiv, incearca-l acum!

 1. Tuse – tipuri si remedii
 2. Deodorant sau antiperspirant? Diferente si moduri de actiune
 3. Si barbatii isi pot pierde apetitul sexual
 4. Ce trebuie sa intrebi un partener sexual nou
 5. Vagin uscat – ce solutii ai
Articole similare
Tuse – tipuri si remedii
Prin tuse, organismul uman raspunde la iritatii ale calilor respiratorii. Iritatiile din gat stimuleaza terminatiile nervoase, informatia ajunge la creier care transmite semnale de eliminare a factorului iritant. Muschii abdominali...

Deodorant sau antiperspirant? Diferente si moduri de actiune
Daca ai impresia ca deodorantul si antiperspirantul au acelasi efect, te inseli. Exista diferente clare intre ele: Deodorantele sunt agenti care mascheaza mirosul cauzat de transpiratie Antiperspirantele astupa canalele sudoripare...

 1. Tuse – tipuri si remedii
 2. Deodorant sau antiperspirant? Diferente si moduri de actiune
 3. Si barbatii isi pot pierde apetitul sexual
 4. Ce trebuie sa intrebi un partener sexual nou
 5. Vagin uscat – ce solutii ai