Farmaciile REMEDIA

Lordestin Compr. Film. 5mg X 30


Producator:
Gedeon Richter Ro Targu Mures/ms

Stoc: Disponibil


Pret: Suna RON

Denumire produs: Lordestin Compr. Film. 5mg X 30

Substanta activa/DCI: Desloratadinum

Concentratie: Compr. Film. 5mg

Producator: Gedeon Richter Ro Targu Mures/ms

Prescriptie: P6l

Cod ATC: R06AX27

Ambalaj: Cutie Cu Blist. Pvc-pe-pvdc/al X 30 Compr. Film.

Cod CIM: W58380003

Lordestin 5 mg comprimate filmate
desloratadina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.
- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
- Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
- Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra.
- Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

1. CE ESTE LORDESTIN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Lordestin este un medicament antialergic care nu va produce somnolenta. Va ajuta sa controlati reactia alergica si simptomele acesteia.

Lordestin amelioreaza simptomele asociate rinitei alergice (inflamatie a mucoasei de la nivelul nasului provocata de alergie, de exemplu febra fanului sau alergia la praf). Aceste simptome includ stranutul, secretia abundenta din nas sau senzatia de mancarime la nivelul nasului, senzatia de mancarime la nivelul cerului gurii, precum si senzatia de mancarime, inrosire sau lacrimarea ochilor.

Lordestin este utilizat si pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afectiune a pielii provocata de alergie). Aceste simptome includ senzatia de mancarime si eruptii urticariene.

Ameliorarea acestor simptome dureaza o zi intreaga si va permite sa va reluati activitatile zilnice normale si somnul.

2. INAINTE SA UTILIZATI LORDESTIN

Nu utilizati Lordestin
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la desloratadina, la oricare dintre celelalte componente ale Lordestin sau la loratadina.
Lordestin este indicat adultilor si adolescentilor (cu varsta de 12 ani si peste).
Lordestin contine ulei de soia. Daca sunteti alergic la arahide sau soia, nu utilizati acest medicament.

Aveti grija deosebita cand utilizati Lordestin

- daca aveti insuficienta renala severa.

Daca aveti aceasta afectiune sau daca nu sunteti sigur, va rugam sa il intrebati pe medicul dumneavoastra inainte de a lua Lordestin.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.

Nu se cunosc interactiuni ale Lordestin cu alte medicamente.

Utilizarea Lordestin impreuna cu alimente si bauturi
Lordestin poate fi luat cu sau fara alimente.

Sarcina si alaptarea
in timpul sarcinii sau alaptarii, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Daca sunteti gravida sau alaptati, nu este recomandata utilizarea Lordestin.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Pentru dozele recomandate, nu este de asteptat ca Lordestin sa va determine somnolenta sau scaderea atentiei. Totusi, foarte rar, la unii oameni, desloratadina poate provoca somnolenta, care le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

3. CUM SA UTILIZATI LORDESTIN

Luati intotdeauna Lordestin exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti si adolescenti (cu varsta de 12 ani si peste): luati un comprimat o data pe zi. inghititi comprimatul intreg cu apa, cu sau fara alimente.

Referitor la durata tratamentului, medicul dumneavoastra va determina tipul de rinita alergica pe care o aveti si va stabili cat timp trebuie sa luati Lordestin. Daca rinita dumneavoastra alergica este intermitenta (simptomele sunt prezente timp de mai putin de 4 zile pe saptamana sau mai putin de 4 saptamani), medicul dumneavoastra va va recomanda o schema de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastra. Daca rinita dumneavoastra alergica este persistenta
(simptomele sunt prezente timp de 4 zile sau mai mult pe saptamana si mai mult de 4 saptamani), medicul dumneavoastra va poate recomanda un tratament pe o durata mai lunga.

Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient si, de aceea, trebuie sa urmati recomandarile medicului dumneavoastra.

Utilizarea la copii

Lordestin nu este indicat la copii.
Lordestin este indicat la adulti si adolescenti (cu varsta de 12 ani si peste).

Daca utilizati mai mult Lordestin decat trebuie

Luati Lordestin numai in dozele prescrise pentru dumneavoastra. Nu se asteapta aparitia unor probleme grave in caz de supradozaj accidental. Cu toate acestea, daca luati mai mult Lordestin decat vi s-a recomandat, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca uitati sa utilizati Lordestin

Daca uitati sa luati doza de medicament la timp, luati-o cat mai curand posibil, apoi reveniti la schema de tratament obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa luati Lordestin
Nu opriti tratamentul. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a opri tratamentul.
Daca opriti tratamentul cu Lordestin, simptomele dumneavoastra vor reveni.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Lordestin poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
in cadrul studiilor clinice, la adulti, reactiile adverse au fost similare celor produse de administrarea unui comprimat care nu contine substanta activa. Cu toate acestea, oboseala, uscaciunea gurii si durerea de cap au fost raportate mai frecvent decat in cazul administrarii unui comprimat care nu contine substanta activa. La adolescenti, cefaleea a fost cea mai frecventa reactie adversa raportata.
Dupa punerea pe piata a comprimatelor care contin desloratadina, au fost raportate foarte rar cazuri de reactii alergice severe (respiratie dificila, respiratie suieratoare, senzatie de mancarime, urticarie si umflaturi) si eruptii trecatoare pe piele.

De asemenea, au fost raportate foarte rar cazuri de palpitatii, accelerare a ritmului batailor inimii, durere abdominala, greata (senzatie de rau), varsaturi, senzatie de disconfort gastric, diaree, ameteli, somnolenta, greutate in a adormi, dureri musculare, halucinatii, convulsii, stare de neliniste cu crestere a frecventei miscarilor corpului, inflamatie a ficatului si valori anormale ale testelor functiei ficatului.
Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PaSTREAZA LORDESTIN

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Lordestin dupa data de expirare. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati Lordestin daca observati orice modificare a aspectului comprimatelor.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Lordestin
- Substanta activa este desloratadina 5 mg (sub forma de desloratadina hemisulfat).
- Celelalte componente sunt:
Nucleu: celuloza microcristalina, hidrogenofosfat de calciu dihidrat, amidon de porumb pregelatinizat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.
Film: alcool polivinilic (E 1203), dioxid de titan (E 171), talc (E 553b), lecitina din soia (E 322), galben de chinolina, lac de aluminiu (E 104), Guma Xantan (E 415), oxid galben de fer (E 172), indigotina (E 132).

Cum arata Lordestin si continutul ambalajului
Lordestin 5 mg comprimate filmate sunt comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare galbena, cu diametrul de 6 mm si care sunt gravate pe o fata cu „R03”.
Lordestin 5 mg comprimate filmate sunt ambalate in blistere din PVC-PE-PVdC/Al. Blisterele sunt ambalate in cutii din carton.

Hipersensibilitate la substanta activa, la oricare dintre excipienti sau la loratadina.

Acest medicament contine lecitina din soia 0,080 mg pe comprimat. Pacientii cu hipersensibilitate la arahide sau soia nu trebuie sa utilizeze acest medicament.

Lordestin este un medicament antialergic care nu va produce somnolenta. Va ajuta sa controlati reactia alergica si simptomele acesteia.

Lordestin amelioreaza simptomele asociate rinitei alergice (inflamatie a mucoasei de la nivelul nasului provocata de alergie, de exemplu febra fanului sau alergia la praf). Aceste simptome includ stranutul, secretia abundenta din nas sau senzatia de mancarime la nivelul nasului, senzatia de mancarime la nivelul cerului gurii, precum si senzatia de mancarime, inrosire sau lacrimarea ochilor.

Lordestin este utilizat si pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afectiune a pielii provocata de alergie). Aceste simptome includ senzatia de mancarime si eruptii urticariene.

Ameliorarea acestor simptome dureaza o zi intreaga si va permite sa va reluati activitatile zilnice normale si somnul.

Nume Farmacie Judet Adresa Stoc Detalii
Sfanta Treime – Farmacie Hunedoara Str. O. Densusianu, bl.13 DMN, Hateg Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Petru – Farmacie Hunedoara Str. 30 Decembrie, bl.2 , Dobra Disponibil Vezi Detalii
Corvin – Farmacie Hunedoara Str. Republicii, nr 10, bl D8, sc A, parter, Hunedoara Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Matei – Farmacie Alba Str. Cuza Voda, nr. 15, Aiud Indisponibil Vezi Detalii
Sfantul Cristofor – Farmacie Hunedoara str. Victoriei nr. 22C, Simeria Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Matei – Oficina de distributie Alba Cladire Dispensar , Lopadea Disponibil Vezi Detalii
Verona – Farmacie Hunedoara Str. Victoriei 12A, Hunedoara Disponibil Vezi Detalii
Sfanta Teodora – Farmacie Dolj Bd. Carol I 152, Bl. V, Sc. 2, parter, Craiova Disponibil Vezi Detalii
Sfanta Irina – Farmacie Timis Strada Iancu Flondor nr. 40E, Timisoara Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Leon – Farmacie Bucuresti Str. Soimus, nr. 1-7, Sector 4, Bucuresti Disponibil Vezi Detalii
Sfanta Ana – Farmacie Hunedoara Str. Viorele, Bl. 6, Hunedoara Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Gheorghe – Farmacie Hunedoara Piata Victoriei nr. 3, Deva Disponibil Vezi Detalii
Sfanta Maria – Farmacie Hunedoara Str. Mihai Eminescu 13, Deva Disponibil Vezi Detalii

Recomanda:
Tipareste:

Medicamente alternative (cu acelasi DCI)

Articole similare
Mana picior gura
Boala mana-picior-gura este o infectie usoara, care afecteaza  mai ales copiii mici. Cei mai multi dintre copiii afectati isi revin intr-o saptamana, iar complicatiile serioase apar rar. Cauzele bolii mana-picior-gura...

Vagin uscat – ce solutii ai
Un vagin uscat este o problema comuna pentru femei in timpul sau dupa menopauza, desi lubrifierea inadecvata a vaginului poate aparea la orice varsta. Cel mai adesea, uscaciunea vaginala este...dermatocosmetice auriga

excilor stilou

Branduri

Farmaceutica REMEDIA S.A. este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 21222.
© Copyright 2012. Farmaceutica REMEDIA S.A. Toate drepturile rezervate.