Farmaciile REMEDIA

Vimovo Compr.elib.modif. 500mg/20mg X 30


Producator:
Astrazeneca Ab

Stoc: Disponibil


Pret: Suna RON

Denumire produs: Vimovo Compr.elib.modif. 500mg/20mg X 30

Producator: Astrazeneca Ab

VIMOVO 500 mg/20 mg comprimate cu eliberare modificata
naproxen si esomeprazol

1. CE ESTE VIMOVO SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Ce este VIMOVO

VIMOVO contine doua substante active diferite numite naproxen si esomeprazol. Fiecare dintre aceste substante active are actiune diferita.
- Naproxen apartine unui grup de medicamente denumite “medicamente antiinflamatoare nesteroidiene” (AINS). Acesta reduce durerea si inflamatia.
- Esomeprazol apartine unui grup de medicamente denumite “inhibitori ai pompei de protoni”. Acesta reduce cantitatea de acid din stomac.
Esomeprazol ajuta la reducerea riscului de aparitie a ulcerului si a problemelor de la nivelul stomacului care apar la pacientii care trebuie sa urmeze tratament cu AINS.

Pentru ce se utilizeaza VIMOVO

VIMOVO este utilizat pentru ameliorarea simptomelor din:
- Artroza.
- Poliartrita reumatoida.
- Spondilita anchilozanta.
VIMOVO ajuta la reducerea durerii, tumefierii, inrosirii si senzatiei de caldura (inflamatiei).
Vi se va administra acest medicament daca se considera ca o doza mai mica de AINS nu va ameliora durerea si daca aveti risc de a dezvolta un ulcer la nivelul stomacului sau a primei parti a intestinului (duoden) subtire in cazul tratamentului cu AINS.

2. INAINTE SA LUATI VIMOVO

Nu luati VIMOVO daca
- sunteti alergic (hipersensibil) la naproxen.
- sunteti alergic la esomeprazol sau la alte medicamente din clasa inhibitorilor pompei de protoni.
- sunteti alergic la oricare dintre celelalte componente ale VIMOVO (enumerate la punctul 6: „Informatii suplimentare”).
- luati un medicament numit “atazanavir” sau “nelfinavir” (utilizat pentru tratamentul infectiei cu HIV).
- acidul acetilsalicilic, naproxenul sau alte AINS precum ibuprofen, diclofenac sau inhibitori COX-2 (de exemplu celecoxib, etoricoxib) v-au provocat o criza de astm (respiratie suieratoare) sau o reactie alergica precum mancarimi sau eruptii pe piele (urticarie).
- sunteti in ultimele trei luni de sarcina.
- aveti afectiuni severe ale ficatului, rinichilor sau inimii.
- aveti ulcer la nivelul stomacului sau duodenului.
- aveti o tulburare de coagulare sau hemoragii grave si neasteptate.

Nu luati VIMOVO daca oricare dintre cele enumerate mai sus sunt valabile in cazul dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua VIMOVO.

Aveti grija deosebita cand luati VIMOVO

Nu trebuie sa luati VIMOVO si trebuie sa discutati imediat cu medicul dumneavoastra daca oricare dintre cele enumerate in continuare apar inainte sau in timpul tratamentului cu VIMOVO, deoarece acest medicament poate masca simptomele altor afectiuni:
- Pierdeti mult in greutate fara o cauza aparenta si aveti probleme la inghitire.
- Incepeti sa varsati alimente sau sange.
- Eliminati scaune de culoare neagra (materii fecale cu sange).

Daca oricare dintre cele de mai sus sunt valabile in cazul dumneavoastra (sau nu sunteti sigur), discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua acest medicament.

Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua acest medicament daca:
- aveti o inflamatie a intestinelor (boala Crohn sau colita ulcerativa).
- aveti orice alte afectiuni ale ficatului sau rinichilor sau daca sunteti in varsta.
- luati medicamente precum corticosteroizi administrati pe cale orala, warfarina, inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (ISRS), acid acetilsalicilic sau AINS incluzand inhibitori COX-2 (vezi punctul „Utilizarea altor medicamente”).

Daca oricare dintre cele enumerate mai sus sunt valabile in cazul dumneavoastra (sau nu sunteti sigur), discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua acest medicament.

Daca ati avut anterior ulcer sau hemoragii la nivelul stomacului, trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra. Vi se va cere sa spuneti medicului dumneavoastra despre orice simptom neobisnuit aparut la nivelul stomacului (de exemplu durere).
Medicamente precum VIMOVO se pot asocia cu o usoara crestere a riscului de atac de cord (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral. Riscul este mai probabil in cazul dozelor mai mari sau al tratamentului de lunga durata. Nu depasiti doza sau durata recomandate pentru tratament.

VIMOVO nu este recomandat pentru administrare la copii.

De asemenea, discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua acest medicament daca aveti afectiuni ale inimii, ati suferit un accident vascular cerebral sau credeti ca ati putea avea risc de aparitie a acestor afectiuni. Puteti avea risc de a dezvolta aceste afectiuni daca:
- Aveti tensiune arteriala mare.
- Aveti probleme legate de circulatia sangelui sau de coagulare a sangelui.
- Aveti diabet zaharat.
- Aveti concentratii crescute ale colesterolului in sange.
- Sunteti fumator.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente. Acestea includ si medicamente eliberate fara prescriptie medicala si preparate pe baza de plante medicinale. Trebuie sa procedati astfel deoarece VIMOVO poate influenta modul in care actioneaza alte medicamente. De asemenea, unele medicamente pot influenta modul in care actioneaza VIMOVO.

Nu luati acest medicament si spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati:
- un medicament numit “atazanavir” sau “nelfinavir” (utilizat pentru tratamentul infectiei cu HIV).
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente:
- acid acetilsalicilic. Daca luati doze mici de acid acetilsalicilic puteti lua si VIMOVO.
- alte medicamente AINS (incluzand inhibitori COX-2).
- ketoconazol, itraconazol sau voriconazol (folosite pentru tratamentul infectiilor determinate de o ciuperca).
- colestiramina (folosita pentru reducerea concentratiei de colesterol in sange)
- claritromicina (folosita pentru tratamentul infectiilor).
- quinolone (antibiotice pentru tratamentul infectiilor), precum ciprofloxacina sau moxifloxacina.
- diazepam (folosit pentru tratamentul anxietatii, pentru relaxarea muschilor sau in tratamentul epilepsiei).
- hidantoine precum fenitoina (folosite in tratamentul epilepsiei).
- litiu (folosit in tratamentul unor tipuri de depresie).
- metotrexat (folosit in tratamentul poliartritei reumatoide, psoriazisului si cancerului).
- probenecid (pentru tratamentul gutei).
- “inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei” (ISRS) (folositi in tratamentul tulburarilor depresive majore si al tulburarilor anxioase).
- ciclosporina sau tacrolimus (medicamente folosite pentru a atenua reactiile sistemului imunitar).
- digoxina (folosita in tratamentul tulburarilor cardiace).
- sulfoniluree precum glimepirid (medicamente cu administrare orala folosite pentru controlul concentratiei zaharului in sange la pacientii cu diabet zaharat).
- medicamente folosite pentru tratamentul tensiunii arteriale mari numite diuretice (precum furosemida sau hidroclorotiazida), inhibitori ECA (precum enalapril) si beta-blocante (precum propanolol).
- corticosteroizi precum hidrocortizon sau prednisolona (folosite ca medicamente antiinflamatorii).
- medicamente folosite pentru impiedica coagularea sangelui, precum warfarina, dicumarol, heparina sau clopidogrel.
Daca oricare dintre cele de mai sus sunt valabile in cazul dumneavoastra (sau nu sunteti sigur), discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua VIMOVO.
Utilizarea VIMOVO cu alimente si bauturi
Nu luati VIMOVO impreuna cu alimente. Acestea pot reduce efectul VIMOVO. Luati comprimatele cu cel putin 30 minute inainte de masa.

Sarcina si alaptarea

- Nu luati VIMOVO daca sunteti in ultimele 3 luni de sarcina.
- Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua acest medicament daca sunteti in primul sau al doilea trimestru de sarcina. Medicul dumneavoastra va decide daca puteti lua VIMOVO.
- Nu alaptati in timpul tratamentului cu VIMOVO deoarece cantitati mici pot trece in laptele matern. Daca intentionati sa alaptati, nu trebuie sa luati VIMOVO.

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistul pentru recomandari inainte de a lua orice medicament daca sunteti gravida, ati putea ramane gravida sau daca alaptati. VIMOVO poate reduce sansele de a ramane gravida. Trebuie sa spuneti medicul dumneavoastra daca intentionati sa ramaneti gravida sau daca nu reusiti sa ramaneti gravida.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Este posibil sa aveti ameteli sau vedere incetosata in timpul tratamentului cu VIMOVO. Daca apar astfel de simptome nu conduceti vehicule si nu folositi unelte sau utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale VIMOVO

VIMOVO contine parahidroxibenzoat de metil (E 218) si parahidroxibenzoat de propil (E 216) care pot provoca reactii alergice. Aceste reactii pot sa nu apara imediat.

3. CUM SA LUATI VIMOVO

Luati intotdeauna VIMOVO exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Cum sa luati acest medicament
- Inghititi comprimatele intregi cu o cantitate suficienta de apa. Nu mestecati, rupeti sau sfaramati comprimatele. Este important sa luati comprimatele intregi pentru ca medicamentul sa actioneze in mod adecvat.
- Luati comprimatele cu cel putin 30 minute inainte de masa.
- Daca luati de mult timp acest medicament, veti fi supravegheat de medicul dumneavoastra (mai ales daca tratamentul dureaza de mai mult de un an).
Doza uzuala
- Luati un comprimat de doua ori pe zi, atat timp cat v-a spus medicul dumneavoastra.
VIMOVO este disponibil numai in concentratia 500 mg/20 mg. Daca medicul dumneavoastra considera ca aceasta doza nu este adecvata pentru dumneavoastra, este posibil sa va prescrie alt tratament.
Daca luati mai mult VIMOVO decat trebuie
Daca luati mai mult VIMOVO decat trebuie, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. Simptomele unei supradozaj pot sa includa ameteli, somnolenta, dureri si/sau disconfort la nivel abdominal superior, arsuri in capul pieptului, greata, confuzie, varsaturi, sangerare la nivelul stomacului sau intestinelor, pierderea starii de constienta, umflarea severa a fetei, reactii alergice si miscari necontrolate ale corpului.
Daca uitati sa luati VIMOVO
- Daca uitati sa luati o doza, luati-o imediat ce va amintiti. Cu toate acestea, daca este aproape momentul pentru doza urmatoare, nu luati doza omisa.
- Nu luati o doza dubla (doua doze in acelasi timp) pentru a compensa doza uitata.

4. Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, VIMOVO poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Urmatoarele reactii adverse pot sa apara la administrarea acestui medicament.
Opriti administrarea VIMOVO si adresati-va imediat unui medic daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave – este posibil sa aveti nevoie urgent de tratament medical:
- Respiratie suieratoare aparuta brusc, umflarea buzelor, limbii si gatului sau corpului, eruptie trecatoare pe piele, lesin sau dificultati la inghitire (reactie alergica severa).
- Inrosirea pielii insotita de vezicule sau exfoliere. De asemenea, pot sa apara vezicule si sangerari severe la nivelul buzelor, ochilor, gurii, nasului si organelor genitale.
- Colorarea in galben a pielii si a albului ochilor, urina inchisa la culoare si oboseala, care pot fi simptome ale unor afectiuni ale ficatului.
- Medicamente precum VIMOVO se pot asocia cu o usoara crestere a riscului de atac de cord (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral. Semnele includ durere in piept care se extinde la nivelul gatului si umerilor si care coboara in bratul stang, confuzie sau slabiciune musculara sau senzatie de amorteala care pot fi prezente numai la nivelul unei jumatati a corpului.
- Eliminati scaune de culoare neagra, de consistenta lipicioasa sau aveti diaree cu sange.
- Aveti varsaturi cu sange sau particule negre cu aspect de zat de cafea

Adresati-va cat mai repede medicului daca prezentati oricare dintre urmatoarele
In cazuri rare, VIMOVO poate sa afecteze globulele albe din sange determinand deficite imune.
Daca aveti o infectie manifestata prin simptome precum febra si stare generala alterata sever sau febra cu simptome de infectie locala precum durere la nivelul cefei, gatului sau gurii sau dificultati la urinare, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra pentru ca scaderea numarului de globule albe din sange (agranulocitoza) sa poata fi exclusa prin efectuarea unor analize de sange. Este important sa spuneti medicului despre medicamentele pe cale le luati.

Alte reactii adverse posibile includ:

Reactii adverse frecvente (afecteaza 1 pana la 10 persoane din 100)
- Durere de cap
- Senzatie de oboseala
- Senzatie de sete
- Depresie
- Senzatie de lipsa de aer
- Transpiratii excesive
- Mancarimi ale pielii si eruptii trecatoare pe piele
- Senzatia ca se invarte totul in jur (vertij)
- Semne de culoare rosie sau purpurie, vanatai sau pete pe piele
- Senzatie de rau (greata) sau stare de rau (varsaturi)
- Senzatie de “zbatere a inimii” (palpitatii)
- Somn agitat sau dificultati la adormire (insomnie)
- Tulburari ale auzului precum tiuit in urechi
- Ameteala, stare de somnolenta sau senzatia de confuzie
- Umflarea mainilor, picioarelor si gleznelor (edeme)
- O inflamatie in interiorul cavitatii bucale, dureri sau ulceratii la nivelul gurii
- Tulburari de vedere precum vedere incetosata, conjunctivita sau durere la nivelul ochiului
- Diaree, durere de stomac, arsuri in capul pieptului, indigestie, constipatie, ragait sau eliminare de gaze intestinale (flatulenta).

Reactii adverse mai putin frecvente, rare sau foarte rare (afecteaza 1 pana la 10 persoane din 1000 sau mai putin)

- Febra
- Lesin
- Uscaciune a gurii
- Agresivitate
- Surditate
- Criza de astm bronsic
- Crize convulsive sau convulsii
- Tulburari menstruale
- Modificari ale greutatii corporale
- Caderea parului (alopecie)
- Urticarie (blande)
- Dureri ale articulatiilor (artralgii)
- Marirea sanilor la barbati
- Leziuni sau umflarea limbii
- Spasme sau tremuraturi ale muschilor
- Tulburari ale poftei de mancare sau modificari ale gustului
- Slabiciune musculara sau dureri ale muschilor (mialgii)
- Este posibil ca sangele sa se coaguleze mai greu
- Dificultati de a ramane gravida
- Febra, inrosire sau alte semne de infectie
- Ritm de bataie a inimii neregulat, lent sau foarte rapid
- Senzatie de amorteala, intepaturi si furnicaturi
- Tulburari ale memoriei sau de concentrare
- Senzatie de agitatie, confuzie, teama fara motiv sau nervozitate
- Stare generala de rau, slabiciune sau lipsa energiei
- Tumefiere sau durere la nivelul anumitor parti ale corpului din cauza retentiei de apa
- Tensiune arteriala mare sau mica. Este posibil sa va simtiti slabit sau ametit
- Eruptii pe piele sau eruptie veziculoasa sau sensibilitate crescuta a pielii la expunerea la lumina solara
- Senzatia ca vedeti, simtiti sau auziti lucruri care nu sunt reale (halucinatii)
- Modificari ale rezultatelor analizelor de sange, cum sunt cele prin care se verifica functia ficatului. Medicul dumneavoastra va poate oferi mai multe amanunte.
- O infectie numita “candidoza” care poate afecta intestinul si care este provocata de o ciuperca
- Sange in urina sau alte tulburari ale rinichilor. Este posibil sa aveti dureri de spate
- Dificultati de respiratie, care se pot agrava lent. Acestea pot fi semne de aparitie a pneumoniei sau a inflamatiei plamanilor
- Niveluri reduse de sare (sodiu) in sange. Aceasta poate determina slabiciune, stare de rau (varsaturi) si crampe.
- Simptome de meninigita precum febra, greata sau varsaturi, senzatie de intepenire a cefei, durere de cap, sensibilitate la lumina puternica si stare de confuzie.
- Tulburari la nivelul pancreasului. Semnele includ durere severa la nivelul abdomenului care se extinde catre spatelui.
- Scaune deschise la culoare care reprezinta un semn de afectare grava a ficatului (hepatita). Tulburarile grave ale ficatului pot duce la insuficienta hepatica si inflamatia creierului.
- Agravarea bolii inflamatorii intestinale cum sunt boala Crohn sau colita ulcerativa. Semnele includ durere, diaree, varsaturi si scadere in greutate.
- Tulburari ale sangelui precum scaderea numarului de globule rosii (anemie), globule albe sau trombocite. Aceasta poate determina slabiciune, vanatai, febra, frisoane severe, dureri de gat sau cresterea probabilitatii de aparitie a infectiilor.
- Tulburari ale modului in care inima pompeaza sange in corp sau leziuni ale vaselor de sange. Semnele pot include oboseala, scurtarea respiratiei, senzatie de lesin, dureri in piept sau durere generalizata.
- Niveluri reduse de magneziu in sange (hipomagneziemie). Este posibil sa nu prezentati simptome decat atunci cand nivelurile scad foarte mult, caz in care pot sa apara stare de confuzie, slabiciune musculara sau crampe musculare, batai neregulate ale inimii sau convulsii.

Nu va ingrijorati din cauza acestor posibile reactii adverse. Este posibil sa nu manifestati niciuna dintre ele.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA VIMOVO

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati VIMOVO dupa data de expirare inscrisa pe cutie, flacon si blister dupa „EXP:”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 30°C.

Flacon

A se pastra in ambalajul original si a se tine flaconul bine inchis pentru a fi protejat de umiditate.

Blister

A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine VIMOVO
- Substantele active sunt naproxen esomeprazol. Fiecare comprimate contine naproxen 500 mg si esomeprazol 20 mg.
- Celelate componente sunt: nucleu- croscarmeloza sodica, stearat de magneziu, povidona, dioxid de siliciu coloidal si film- ceara carnauba, monostearat de glicerol 40-55, hipromeloza, oxid de fer ((E 172), galben, negru), macrogol 8000, copolimer acid metacrilic etil acrilat, parahidroxibenzoat de metil (E 218), polidextroza, polisorbat 80, propilenglicol, parahidroxibenzoat de propil (E 216), laurilsulfat de sodiu, dioxid de titan (E 171), trietil citrat.

Cum arata VIMOVO si continutul ambalajului
VIMOVO se prezinta sub forma de comprimate ovale de culoare galbena inscriptionate cu cerneala neagra cu “500/20”.

No related posts.

  • Hipersensibilitate cunoscuta la naproxen, esomeprazol, derivati de benzimidazol sau la oricare dintre excipienti
  • Antecedente de astm bronsic, urticarie sau reactii alergice induse de administrarea acidului acetilsalicilic sau a altor AINS
  • Trimestrul al treilea de sarcina
  • Insuficienta hepatica severa (de exemplu Childs-Pugh C)
  • Insuficienta cardiaca severa
  • Insuficienta renala severa
  • Ulcer peptic activ
  • Hemoragii digestive, hemoragii cerebrovasculare sau alte tulburari de coagulare
  • VIMOVO nu trebuie utilizat concomitent cu atazanavir si nelfinavir

No related posts.

Vimovo este indicat pentru tratamentul simptomatic al osteoartritei, poliartritei reumatoide si spondilitei anchilozante la pacientii cu risc de aparitie a ulcerului gastric si/sau duodenal ca urmare a administrarii medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) si atunci cand tratamentul cu doze mai mici de naproxen sau alte AINS este considerat insuficient.

VIMOVO a fost conceput sub forma unui comprimat cu eliberare secventiala care combina un strat de esomeprazol sare de magneziu cu eliberare imediata si un nucleu de naproxen enterosolubil cu eliberare intarziata. Ca urmare, esomeprazolul este eliberat la nivelul stomacului inainte de dizolvarea naproxen in intestinul subtire. invelisul enterosolubil previne eliberarea naproxen la valori ale pH-ului sub 5, asigurand protectie impotriva posibilei toxicitati gastrice locale a naproxen.

Din cauza eliberarii intarziate a naproxen, VIMOVO nu este destinat pentru tratamentul durerii acute, si nici nu a fost studiat in acest sens.

Naproxenul este un AINS cu proprietati analgezice si antipiretice. Mecanismul de actiune al anionului de naproxen, ca si al celorlalte AINS, nu este complet inteles, dar poate fi legat de inhibarea prostaglandin-sintetazei.

Esomeprazolul este enantiomerul S al omeprazolului si reduce secretia de acid gastric printr-un mecanism de actiune tintit specific. Esomeprazolul este o baza slaba si este concentrat si transformat la forma activa in mediul cu aciditate crescuta al canaliculilor secretorii ai celulei parietale, unde inhiba enzima H+K+-ATP-aza – pompa de protoni si inhiba atat secretia acida bazala, cat si pe cea stimulata.

No related posts.

Nume Farmacie Judet Adresa Stoc Detalii
Sfanta Treime – Farmacie Hunedoara Str. O. Densusianu, bl.13 DMN, Hateg Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Petru – Farmacie Hunedoara Str. 30 Decembrie, bl.2 , Dobra Disponibil Vezi Detalii
Corvin – Farmacie Hunedoara Str. Republicii, nr 10, bl D8, sc A, parter, Hunedoara Disponibil Vezi Detalii
Buna Vestire – Farmacie Alba Piata 1848, nr. 21, Blaj Disponibil Vezi Detalii
Trei Ierarhi – Farmacie Hunedoara Bd. Decebal, bl. R, Deva Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Varlaam – Farmacie Hunedoara Piata Unirii, bl. 2, parter, Simeria Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Nicolae – Farmacie Hunedoara Str. Republicii, bl. 5, Brad Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Matei – Farmacie Alba Str. Cuza Voda, nr. 15, Aiud Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Cristofor – Farmacie Hunedoara str. Victoriei nr. 22C, Simeria Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Gavril – Farmacie Hunedoara Str. Timisoara 7, Petrosani Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Luca – Drogherie Hunedoara Bulevardul Mihail Kogalniceanu, Complex Comercial - Corpul B, Deva Disponibil Vezi Detalii
Sfanta Clara – Farmacie Hunedoara Bd. Pacii, bl. 4, sc. 3, Lupeni Indisponibil Vezi Detalii
Sfantul Marcu – Farmacie Hunedoara Str. Viitorului, Bl. M4, Sc. 1, Parter, Lupeni Indisponibil Vezi Detalii
Sfantul Vasile – Farmacie Hunedoara Str. Florilor, bl.30, parter1, Calan Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Mihail – Farmacie Alba Str. Piata Eroilor nr.6, Abrud Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Dimitrie – Farmacie Hunedoara Complex Comercial Jiul, Petrosani Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Simion – Farmacie Hunedoara Str. Tudor Vladimirescu, bl. 36 C, parter, Petrila Indisponibil Vezi Detalii
Sfantul Vasile – Oficina de distributie Hunedoara Punct de lucru, Nr. 103 , Bosorod Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Toma – Farmacie Hunedoara Mall Deva, Deva Disponibil Vezi Detalii
Gerofarm Exim – Farmacie Hunedoara Str. Unirii, bl.7, ap.2, Orastie Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Petru – Oficina de distributie Hunedoara Str. Principala 27, Caldire Dispensar Uman , Lapugiu de Jos Disponibil Vezi Detalii
Verona – Farmacie Hunedoara Str. Victoriei 12A, Hunedoara Disponibil Vezi Detalii
Nasterea Domnului – Farmacie Ilfov Str. Principala 507 , Peris Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Constantin – Farmacie Dambovita Bd. Independentei, nr. 17b, Targoviste Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Grigorie Teologul – Farmacie Ilfov Aleea Islaz, Bl. D1, Snagov , Ghermanesti Disponibil Vezi Detalii
Sfanta Teodora – Farmacie Dolj Bd. Carol I 152, Bl. V, Sc. 2, parter, Craiova Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Pantelimon – Farmacie Giurgiu Piata Garii, nr. 1 (4), parter, Giurgiu Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Filimon – Farmacie Tulcea Str. Portului, Bl. 96, Sc. B, Ap. 1 , Jurilovca Disponibil Vezi Detalii
Sfanta Sofia – Farmacie Arad Cartier Micalaca, Str. Voinicilor, Bl. 245, Sc. B, Ap. 25, Parter, Arad Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Nectarie – Farmacie Iasi B-dul Alexandru cel Bun nr.16, Iasi Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Isidor – Farmacie Alba Sat Ighiu, Nr. 20 , Ighiu Disponibil Vezi Detalii
Sfanta Irina – Farmacie Timis Strada Iancu Flondor nr. 40E, Timisoara Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Leon – Farmacie Bucuresti Str. Soimus, nr. 1-7, Sector 4, Bucuresti Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Ilie – Farmacie Hunedoara Str. Libertatii nr.52 , Ilia Indisponibil Vezi Detalii
Sfantul Ioan – Farmacie Hunedoara Str. Rusca 32 , Ghelari Indisponibil Vezi Detalii
Sfantul Andrei – Farmacie Hunedoara Str. Avram Iancu nr. 1, Simeria Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Stefan – Farmacie Hunedoara Bd. 22 Decembrie, bl. 41, Deva Disponibil Vezi Detalii
Izvorul Tamaduirii – Farmacie Alba Str. Iuliu Maniu, Bl. 280, Alba Iulia Indisponibil Vezi Detalii
Sfanta Ana – Farmacie Hunedoara Str. Viorele, Bl. 6, Hunedoara Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Gheorghe – Farmacie Hunedoara Piata Victoriei nr. 3, Deva Disponibil Vezi Detalii
Sfantul Francisc – Farmacie Hunedoara Bd. 1848 nr. 7, Hunedoara Disponibil Vezi Detalii
Sfanta Varvara – Farmacie Hunedoara Str. Republicii 1, Brad Indisponibil Vezi Detalii
Sfanta Maria – Farmacie Hunedoara Str. Mihai Eminescu 13, Deva Disponibil Vezi Detalii

Recomanda:
Tipareste:

Articole similare
4 suplimente naturale pentru cresterea libidoului la barbati
Multe suplimente naturale pentru libidoul barbatilor nu functioneaza in lipsa unor medicamente adecvate. Totusi, vestea buna este ca exista suplimente care pot fi luate individual si pot avea rezultate. Libidoul...

4 posibile cauze pentru caderea parului
Caderea parului este un fenomen care afectreaza din ce in ce mai multe persoane. Daca la barbati chelia este o idee cu care s-au obisnuit, pentru femei este ingrijorator cand...dermatocosmetice auriga

No related posts.

excilor stilou

No related posts.No related posts.No related posts.

Farmaceutica REMEDIA S.A. este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 21222.
© Copyright 2012. Farmaceutica REMEDIA S.A. Toate drepturile rezervate.

No related posts.